Task1 1 語彙の意味
利き酒 | ききざけ | sake tasting |
日本酒 | にほんしゅ | sake, Japanese rice wine |
品質 | ひんしつ | (material) quality |
判定(する) | はんてい(する) | judgement (to judge) |
主な | おもな | main |
色 | いろ | color |
香り | かおり | aroma |
味 | あじ | taste |
Task2 1 語彙の意味
利き酒 |
ききざけ | sake tasting |
白い |
しろい | white |
お猪口 |
おちょこ | sake cup (small) |
使う |
つかう | to use |
色合い |
いろあい | tints |
判定(する) |
ききざけ | judgement (to judge) |
日本酒 | にほんしゅ | sake, Japanese rice wine |
色 | いろ | color |
無味無臭 | むみむしゅう | tasteless and odorless |
青み | あおみ | tinge of blue |
お酒 | おさけ | sake |
黄色み |
きいろみ | tinge of yellow |
熟成 | じゅくせい | maturity |
(熟成が)進む | すすむ | come to maturity |
Task2 4 語彙の意味
香り |
かおり |
aroma |
お猪口 |
おちょこ | sake cup (small) |
近づける |
ちかづける | to put close |
判定(する) |
はんてい(する) | judgement (to judge) |
原料 | げんりょう | raw materials for sake |
米 | こめ | rice |
フルーティ | ふるうてぃ | fruity |
吟醸香 | ぎんじょうこう |
type of incense brewed by low temperature fermentation from white rice milled to 60% |
有無 | うむ | existence or nonexistence |
強さ |
つよさ | strength of aroma |
熟成年数 | じゅくせい ねんすう | number of years of maturity |
製法 |
せいほう |
method of manufacture |
温度 |
おんど |
temperature |
異なる |
ことなる |
to differ |
Task2 7 語彙の意味
味わい |
あじわい |
taste, flavour | ||||||
口 |
くち | mouth | ||||||
(口に)含む |
ふくむ |
to hold in one's mouth (without biting, before chewing or swallowing, etc.) |
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判定(する) |
はんてい(する) | judgement (to judge) | ||||||
少量 | しょうりょう | small quantity | ||||||
瞬間 |
しゅんかん | moment | ||||||
舌先 | したさき | tip of tongue | ||||||
味わう | あじわう |
to taste |
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この時 | この とき | at this time | ||||||
空気 |
くうき | air | ||||||
吸い込む | すいこむ | inhale | ||||||
楽しむ |
たのしむ |
method of manufacture | ||||||
口の中 |
くちの なか |
temperature | ||||||
甘み |
あまみ |
to differ | ||||||
酸み |
さんみ |
sourness | ||||||
苦み | にがみ | bitterness | ||||||
辛み | からみ | salty (hot, sharp) taste | ||||||
旨み | うまみ |
umami (fifth category of taste, corresponding to the flavour of glutamates) |
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確かめる | たしかめる | make sure |