Task1  1 語彙の意味

 利き酒  ききざけ  sake tasting
 日本酒  にほんしゅ  sake, Japanese rice wine
 品質  ひんしつ  (material) quality
 判定(する)  はんてい(する)  judgement (to judge)
 主な  おもな  main
 色  いろ  color
 香り  かおり  aroma
 味  あじ  taste

Task2  1 語彙の意味

 利き酒

 ききざけ  sake tasting

 白い

 しろい  white

 お猪口

 おちょこ  sake cup (small)

 使う

 つかう  to use

 色合い

 いろあい  tints

 判定(する) 

 ききざけ  judgement  (to judge)
 日本酒  にほんしゅ  sake, Japanese rice wine
 色  いろ  color
 無味無臭  むみむしゅう  tasteless and odorless
 青み  あおみ  tinge of blue
 お酒  おさけ  sake

 黄色み

 きいろみ  tinge of yellow
 熟成  じゅくせい  maturity
 (熟成が)進む  すすむ  come to maturity

Task2  4 語彙の意味

 香り

 かおり

 aroma

 お猪口

 おちょこ  sake cup (small)

 近づける

 ちかづける  to put close

 判定(する) 

 はんてい(する)  judgement  (to judge)
 原料  げんりょう  raw materials for sake
 米  こめ  rice
 フルーティ  ふるうてぃ  fruity
 吟醸香  ぎんじょうこう

 type of incense brewed by

 low temperature fermentation

 from white rice milled to 60%

 有無  うむ  existence or nonexistence

 強さ

 つよさ  strength of aroma
 熟成年数  じゅくせい ねんすう  number of years of maturity
 製法

 せいほう

 method of manufacture
 温度

 おんど

 temperature
 異なる

 ことなる

 to differ

Task2  7 語彙の意味

 味わい

 あじわい

 taste, flavour

 口

 くち  mouth

 (口に)含む

 ふくむ

 to hold in one's mouth (without biting,

before chewing or swallowing, etc.)

 判定(する) 

 はんてい(する)  judgement  (to judge)
 少量  しょうりょう  small quantity

 瞬間

 しゅんかん  moment
 舌先  したさき  tip of tongue
 味わう  あじわう

 to taste

 この時  この とき  at this time

 空気

 くうき  air
 吸い込む  すいこむ  inhale      
 楽しむ

 たのしむ

 method of manufacture
 口の中

 くちの なか

 temperature
 甘み

 あまみ

 to differ
 酸み

 さんみ

 sourness
 苦み  にがみ  bitterness
 辛み  からみ  salty (hot, sharp) taste
 旨み  うまみ

 umami (fifth category of taste, corresponding to the   flavour of glutamates)

 確かめる  たしかめる  make sure